Mekanisk verkstad

Vi har verkstaden, kunskapen & maskinerna som krävs för att klara jobbet.

B. Skärås Svets och Mekaniska har i 30 år arbetat med verkstadsproduktion. I vår mekaniska verkstad i Västerås utför vi all vår tillverkning. Här inne hjälper vi företag och industrier med diverse olika kunduppdrag i varierande storlek.

Vi utför alla typer av uppdrag som en mekanisk verkstad gör, så som arbeten inom svetsning, stansning, borrning, klippning, pressning, bockning av plåt och mycket mer.

Svetskunskapen på företaget är kärnan i vår verksamhet och något vi är väldigt stolta över. Vi klarar av att utföra arbeten i stål, rostfritt och aluminium enligt svetsmetoderna MMB (111), MIG/MAG (131, 135, 136, 138) och TIG (141).

Vår styrka ligger i att vi kan tillverka allting själva, att vi är flexibla och att vi kan erbjuda skräddarsydda och anpassade lösningar efter våra kunders önskemål. Till vår hjälp har vi även nära samarbetspartners som stöttar upp när uppdraget kräver.

Har du något som du önskar tillverka? Det allra mesta kan vi lösa efter dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Verkstadens kapaceitet

Verkstadens areal: 1 230 kvm

Portstorlekar: Port 1: Bredd: 4,5 meter Höjd: 4,6 meter, Port 2-4: Bredd: 5,0 meter Höjd: 4,6 meter

Lyftkapacitet: 3 st traverser, 8 ton, 6,3 ton och 3,2 ton. 1st motviktstruck som lyfter 2 ton, 1st lastmaskin Volvo L90 som lyfter 7 ton.

Lyfthöjd traverser: 7,6 meter

Lyftbord: 3 st som klarar 5 ton/st, lyfthöjd: 0 – 1750 mm