Stålkonstruktioner

Vi tillverkar, monterar & underhåller stålkonstruktioner.

På B. Skärås Svets och Mekaniska utför vi stålkonstruktioner av hög kvalitet och välkonstruerade lösningar efter behov. Vi tillverkar stommar med montage, traversbanor, ställverksstål och byggnadssmide. Vi anpassar våra lösningar efter våra kunders önskemål. Våra styrkor på företaget är kunskapen, erfarenheten och att vi är erbjuder väldigt bra lösningar i nära dialog med beställaren – från projektering till färdig och monterad produkt.

Projektering & tillverkning

Vår expertis ligger i projekteringen och själva tillverkandet av stålkonstruktioner. För kunder i behov av konstruktionsritningar har vi nära kontakt med skickliga aktörer som kan hjälpa till vid behov. Målet är att även vi i framtiden ska kunna erbjuda en större helhet, där vi kliver in tidigt i byggprocessen och även sköter konstrueringen. Detta är något som vi i dagsläget jobbar med att utveckla.

Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig.

Vi har certifieringarna som krävs

Våra svetsare är certifierade enligt SS EN 9606-1. Företaget är certifierat mot SS-EN 1090-1 vilket ger oss behörighet att CE märka våra byggprodukter. Arbeten innehållande svetsade konstruktioner utförs normalt enligt ISO 3834-4. För högre krav är vi även certifierade mot de högre nivåerna ISO 3834-3 och ISO 3834-2. Vi är certifierade mot utförandeklasserna EXC 1, EXC 2 och EXC 3.

Våra certifikat ISO 3834 och SS-EN 1090

Stålstommar & stommontage

Vi tillverkar och monterar olika typer av stålstommar och balkar, främst till industrier och byggföretag. Vi utgår från era egna konstruktionsritningar om sådana finns, annars hjälper vi dig komma i kontakt med en konstruktör som kan ta fram underlaget. Våra montörer har den utbildning och de certifieringar som krävs för att kunna montera stommarna på plats. 

Traversbanor & anpassade lyftutrustningar

Vi erbjuder unika stålkonstruktioner och arbetar både med att tillverka nya traversbanor och modifiera och modernisera befintlig utrustning för nya produkter och ändamål. Med vår breda kompetens och höga certifiering inom stål och stålkonstruktioner kan vi möjliggöra unika lösningar.

Välj en etablerad och kvalitetssäkrad leverantör till era stålkonstruktioner.

Närhet till kund och korta beslutsvägar är två av våra främsta styrkor. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.