Om oss

B. Skärås Svets och Mekaniska AB är en svets och mekanisk verkstad inom både både grovt och tunt smide i vanligt stål, rostfritt och aluminium. Fokus ligger på att leverera högkvalitativ service, arbete och en nöjd kund. Företaget är verksamt inom stålkonstruktioner, byggnadssmide med montage, traversbanor med stål och montage, industriservice, reparationer och legotillverkning. Idag är vi 15 medarbetare med goda erfarenheter av reparationer inom industri samt entreprenadmaskiner. 

Vår historia

1993 flyttade en ung smålänning till Västerås, med sig hade han sin svarv, en dröm om att en dag driva en svets och mekanisk verkstad och en stor passion för att leverera arbeten som han kan vara stolt över. Med åren så anslöt fler till laget och idag är vi en personalstyrka på ca 15 medarbetare som arbetar i en stor och fin verkstad på Stolpgatan 3. 

Än idag lever samma filosofi om att leverera ett högkvalitativt arbete kvar men också en familjekänsla där vi ser till och ställa upp för varandra och hjälpa varandra, något som gör det roligt att gå till arbetet. Anledning till att kunder väljer oss ska vara att de vet att vi gör vårt yttersta för att leverera bra utförda jobb. Vi brukar säga att “Vi ska leverera den bästa lösningen på våra kunders problem och vi ska ha roligt på vägen!”.

Tidslinje

1992 startar Bengt Skärås (då Johansson) BEJO Svets och Mekaniska som en enskild firma nere i Skärstad, Småland. 

1993 går flyttlasset till Västerås och Bengt öppnar verkstad på Fältmätargatan 9.

1996 bildar Bengt aktiebolaget B. Skärås Svets & Mekaniska. 

2008 börjar vi producera från de egna nybyggda lokalerna på Stolpgatan 3. 

2009 slår lågkonjunkturen hårt mot företaget och med minskad tillgång och efterfrågan tvingas vi skära ner vår verksamhet.

2016 har företaget haft några tuffa år bakom sig. Under dessa år har vi investerat mycket pengar i fördjupad svetskunskap och certifikat för att kunna vara starka i framtiden.

2017 står vi återigen på stadiga ben. Under åren som följer därefter växer vår verksamhet sig starkare och arbetena vi gör blir mer kvalitetskrävande.